Γευσιγνωσία Κτήματος Κοκοτού
Η Υιοί Μπιριντζή ΕΠΕ και το Απόσταγμα Μπιριντζή Περαίας ξεκινάνε συνεργασία με το κτήμα Κοκοτού. Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία στο Απόσταγμα Μπιριντζή (Περαία, Ανθέων 17) με σκοπό την γνωριμία και την προώθηση των προϊόντων του κτήματος Κοκοτού. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσίας και να δοκιμάστε μαζί μας κρασιά και βιολογικά προϊόντα στην ειδική διαμορφωμένη αίθουσα γευσιγνωσίας του καταστήματος μας.
Λίγα λόγια για το κτήμα Κοκοτού: Στην καρδιά του αμπελώνα, το μικρής δυναμικότητας οινοποιείο του Κτήματος Γ. Κοκοτού, διαθέτει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την παραγωγή κρασιών εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα, στην υπόγεια κάβα φιλοξενούνται σε ιδανικές συνθήκες τα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου παλαιώνουν τα κρασιά του κτήματος.
Tα φτωχά σε οργανική ύλη αλλά πλούσια σε ιχνοστοιχεία εδάφη, το υψόμετρο των 450 μέτρων και το έντονο και διασπασμένο ανάγλυφο του Κτήματος Γ. Κοκοτού, συμβάλλουν στη δημιουργία του ιδανικού οινοπεδίου για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού, με υψηλά επίπεδα πυκνότητας και ωριμότητας φρούτου, σακχάρων, αρωμάτων και φαινολικών ουσιών.
Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.